Britternas näst bästa

En icke obetydlig del av läsekretsen har skrivit och frågat vilken britternas näst bästa idrottsupplevelse genom tiderna är. Tur att det finns någon som kan upplysa eder.

Den 1 september 2001, tio dagar innan en betydligt otrevligare och mer känd händelse, spelades en kvalmatch inför fotbolls-VM 2002. På Olympiastadion i München tog det tyska landslaget emot England för att spela hem gruppsegern och därigenom direktkvalificera sig till VM-slutspelet i Korea och Japan 2002. Michael Owen hade dock andra planer.

Inför matchen hade Tyskland på 6 spelade matcher lyckats skrapa ihop 16 poäng och England hade på sina 5 matcher fått ihop 10 poäng. Slagläge Tyskland. Matchen slutade dock 1-5 efter ett hat-trick av Michael Owen och var sitt mål av Steven Gerard och Emile Heskey, samtliga hemmahörande i Liverpool.
Eftersom England i den efterföljande matchen några dagar senare besegrade Albanien med 2-0 så tog man sig förbi Tyskland på bättre målskillnad och vann så småningom kvalgruppen.

Englands förbundskapten Sven-Göran Eriksson blev omåttligt populär efter denna storseger på bortaplan mot det tyska fotbollsmaskineriet. Matchen utsågs i en undersökning av Channel 4 till den näst största idrottshändelsen i Englands historia, endast finalen i fotbolls-VM 1966 fick fler röster.
Och när nu Svennis är VM-aktuell med sitt nya lag Elfenbenskusten passar det bra att spela denna vackra visa som gjordes till hans ära efter den för engelsmännen så minnesvärda och ärorika matchen mot Tyskland på Olympiastadion i München den 1:a september 2001:





Kommentarer
Postat av: Alma

Kolla in denna artikel. Kul slutkläm!http://www.spiegel.de/international/zeitgeist/0,1518,699704,00.html

2010-06-15 @ 17:08:07
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Bråddjup

Lovely! Denna artikel borde uppmärksammas i lite större sammanhang. Briljant.

Får nog överväga att dra iväg till Nacka Skoglunds grav med lite renblod...

2010-06-16 @ 09:39:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0