Våren är kommen

Årets första altanfrukost. Kapten inbillar sig att snön fortfarande bär och ränner rätt ut i geografin efter någon lekbar pinne. 50 kilo hund får sedan efter bästa förmåga snösimma tillbaka till altanen. Talltitorna skrattar gott och solen ler. Jag sippar vidare på mitt Earl Grey och tar mig en sillbit till.

Gungorna och karusellen

I går åt jag gratis hotellfrukost. Dagens frukost blev dock en kostsam historia. Tusen spänn. Det man tjänar in på gungorna förlorar man på karusellen. Det positiva är att den gamla amalgamfyllningen i min söndertuggade tand rensades bort och ersattes av en ny, lite mer hälsosam fyllning.
Man pratar också jätteroligt när munnen är bedövad. Kan ju vara kul för mina kollegor.

Tid till annat

Åsa Larsson slutade med skattejuridik för att få tid för sina böcker. För mig är det tvärtom. Nu när jag är klar med hennes bok har jag äntligen tid för skattejuridik.

Dags att deklarera!


Skär torsdagslycka

Sen natt. Jag och Rebecka Martinsson dejtar. Vi lever i en egen liten bubbla. Vad som sker i Arons drömmar där han ligger tätt intill mig har jag ingen aning om, men plötsligt tar han mig tillbaka till verkligheten när han med tydlig röst säger: "Nej, tack."
Lägger undan min bok. Tittar på min vackre gosse en stund innan jag släcker lampan. Jag är ett lyllo.

Bra program ve Överkölismale

Njöt av Svenska dialektmysterier på SVT Play medan jag gjorde i ordning middagen. Plötsligt såg jag min bloggkompis Ordvinden uppå Vippabacken servera palt på Överkalixmål till Fredrik Lindström . Kul!

Överkalix lär ha varit den enda socken i landet där till och med självaste Djävulen behövde tolk för att språket var så obegripligt.

Det må vara hur det vill med sanningshalten i det påståendet, men obegripligt är det verkligen Överkalixmålet. Lika obegripligt är det att man i Överkalix inte månar bättre om sitt unika mål. Till exempel verkar det saknas undervisning i målet i kommunens skolor. Vi får hoppas att den uppmärksamhet som Överkalixmålet nu får i och med detta program gör att man blir mer intresserad av att ge sina barn möjlighet att få lära sig sitt eget unika språk i kommunens skolor.RSS 2.0