Smälter glass?

Min illvilliga hustru påstod en gång att jag äter glass som Gustaf. Hon menade att denna strip från 1994 lika gärna kunde handla om mig. Själv ställer jag mig oförstående till påståendet och samma fråga som Gustaf:
Smälter verkligen glass?

Video killed the radio star, eller..?

I dag funderar vi på om Spotify tar död på musiken. I går hette hoten diskotek och video:"Idag uppmanar Musikerförbundet alla artister att inte medverka i sådana här videoinspelningar." heter det bland annat.

Musikerförbundets farhågor till trots, så kan man väl så här i efterhand konstatera att både musikerna och den musik de skapar lever i högönsklig välmåga. Det kanske är på samma sätt i dag med musikbranschen och deras farhågor. Jag tycker själv i alla fall att jag tack vare exempelvis Spotify hittat mer spännande musik än vad jag annars skulle ha gjort om jag bara förlitade mig på det konsertutbud som finns eller det som spelas på radio.

Crossfit

Lärde mig innebörden av begreppet "Crossfit" i dag. Man kör helt enkelt på tills ögonen går i kors av pur utmattning. Kommer att ha svårt att gå i trappor i morgon. Eller att ens ta mig upp ur sängen för den delen.
Frågan är om jag ens kommer att orka lyfta lönen på måndag.Livets goda

Aron äter frukost:

"Pappa, jag måste få mer jordgubbssylt. Mannagrynsgröt med bara mjölk är inte riktigt min grej."

Sylten jag gjort på tant Edits jordgubbar är faktiskt himmelskt god. Det är inte utan att jag förstår Aron som snabbt äter upp sylten för att få en klick till.
Prioriteringar

Grabbarna bus resonerar om vad som är viktigast i livet.

Aron 7: – Vänskap, kärlek och hjärta.
Elis 10: – Nej, nej, nej… Skräpmat, chips, polkagris, Beyblade, datorspel och TV!
Drömresor

Snön vräker ner. Vi har invaggats i falska vårförhoppningar under de senaste dagarna, men nu tas vi ner på jorden igen. Det är så att man önskar sig till sydligare breddgrader.

I brist på annat kunde man ändå hoppas på att man någon gång åtminstone fick drömma om att man var på resande fot, men de gånger jag är nattlig globetrotter är det sällan så där mjukmurrigt mysigt som man skulle önska.
Istället är njutningen ytterst begränsad. Lyckas alltid komma till flygplatsen utan pass, biljetter, väska och/eller pengar. Iförd endast kortkalsonger eller fullständigt desorienterad så jag inte hittar till gaten.
Ja men ni vet; frustration, ångest och stress när man helst av allt bara skulle vilja ligga och snorkla i ett korallrev eller sitta i lugn och ro på en irländsk pub och lösa världsproblemen över ett glas Guinness.

Jag får helt enkelt nöja mig med att dagdrömma. Det är liksom lite lättare att få till den perfekta verklighetsflykten om inte ens undermedvetna vill ha ett ord med i laget.

Sköna Kunduchi Beah på Zanzibar. Ett drömresmål!

Blivande Jerringprisvinnare?

Aron gjorde sin ponnyhoppningsdebut i går. Ringde glädjestrålande till faderskapet och berättade om sitt äventyr. Först hade han inte riktigt vågat, men ändrade sig sedan. Utvidgade sin trygghetszon. Sedan skrev han ett mail till Rolf-Göran Bengtsson:

"hej jag heter aron och är sju år. jag går i sexårs.

Hur började du hoppa ? jag började vägra när jag skulle börja.
då så ville jag. då fråga jag om jag fick hoppa .
Då fick jag hoppa och det var inte läskigt bara kul. Jag hoppade första gången idag. Såbbe heter hästen."

Här ser vi en annan ponny vid ett annat tillfälle, men ryttaren är densamme.

RSS 2.0