Valborg

Vintern rasat ut... My foot.

Dagens lista

Fem saker vars namn inte längre återspeglar dess syfte eller användning:
* Hatthylla
* Kofångare
* Handskfack
* Karottunderlägg
* Nattygsbord
 

Öppet arkiv

För den som längtar efter att titta på "Vilse i pannkakan" eller "Kullamannen" eller möjligen TV-pucken från 1986 när Mats Sundin gjorde sitt genombrott, kan Bråddjups TV-redaktion meddela att SVT i dag inviger Öppet arkiv där inte bara snuttar ur gamla program utan hela programserier visas.
Nu kan vi äntligen visa våra barn hur Pellepennan och Suddagumman såg ut, även om vi kommer att ha ett pedagogiskt problem med att förklara vad det var som gjorde att vi tittade på detta vecka efter vecka.

Bristningar

 
Det var så otroligt varmt och skönt på hemmaplan i går. Satt på verandan iförd endast kortkalsonger och avnjöt frukost. Insåg att jag behövde skotta lite på gården så jag drog på mig ett par skor och skred till verket. Elis höll på att skämmas ihjäl.
- Tänk om nån hade kommit nere på vägen och sett dig i bara kalsongerna!
- Ja men, sa jag lite skojfriskt på pappors töntiga vis, jag har ju så snygga ben så inte hade det gjort nåt.
- Jamen MAGEN då?!? utbrister den lille odågan då helt upprört.

Känner att jag brustit i min föräldraroll på något vis. Tycks helt ha misslyckats med att göra en empatisk medmänniska av det lilla livet.

Håhåjaja.


Det digitala arvet

Google kommer inom kort att lansera en tjänst som ger oss möjlighet att bestämma vem som ska få ärva våra ettor och nollor efter att vi en gång har loggat ut för gott. För den som istället önskar att innehållet i ens digitala kvarlåtenskap ska förbli okänt, erbjuds möjligheteten att få hela klabbet raderat efter en viss tids inaktivitet.
Kanske dags att uppgradera den gamla visan också: "Du ska få min gamla SkyDrive när jag dör"?

RSS 2.0