Ett stort tack till våra sponsorer!

Herrar Stats- respektive finansminister har bett mig framföra ett stort tack till följande personer för deras generösa bidrag till den svenska välfärden:Utan ert helhjärtade engagemang hade inte vår exempellösa tillväxt varit möjlig. Ni har också med ert sätt att leva gett en ny och fördjupad innebörd åt begreppet "Det kontantlösa samhället".
Stort tack!

Bakvärk på fettisdagen

Körde stenhårt på cirkelträningen i går. I dag ska min träningsvärkande kropp få sig en rejäl semla till tröst. Den står här på mitt skrivbord och ser frestande ut. Semlan alltså. Själv står jag bakom skrivbordet och ser frestande ut.

Bakverk PÅ bordet och bakvärk BAKOM bordet sålunda. Så kan man sammanfatta läget.


Fettisdagen

I morgon firar vi fettisdagen med bullar och bång!
The Commoners

Veckans etta på Bråddjup-toppen är en rykande färsk inspelning som andas lite 60- och 70-tal. Jefferson Airplane och Moody Blues kommer jag att tänka på.
Gruppen heter The Commoners och har sitt geografiska ursprung i Kiruna. På sång hör vi ingen mindre än Linnea Andersson, dotter i det Bråddjupa huset. Om man nu får skryta lite.Kiruna Bokhandel

Som jag tidigare berättat, driver KirunaTidningen sedan några månader tillbaka en boklåda med det fyndiga namnet Kiruna Bokhandel. En bokhandel som varit ytterst efterlängtad enär någon sådan inte funnits i staden på berget under allt för lång tid.

En bra bokhandel ska naturligtvis ha en läshörna med blädderex. Här ser vi Hr. Redaktör Bråddjup slänga ett getöga i en historisk skildring i ord och bild om livet längs Malmbanan.

Just som jag noterade Guds starka arm på hyllan råkade den ena av bokens två författare komma in i butiken. Jag passade naturligtvis på att ta ett idolporträtt. Jag tvekade ett tag, tänkte att hon kanske skulle tycka att jag var fånig. Men till sist vågade jag i alla fall fråga. Vi har ju trots allt varit gifta i 27 år.

 

 


Kalla fötter

Kirunas bovar har velat göra det i alla tider. Nu vill även de i den egna organisationen det samma; ge Kirunapolisen en känga!

Polisen i Stockholm myser omkring 
i kylan i polisens fina vinterkängor.

Något som kollegorna i Kiruna bara kan drömma om.

Vilket har fått kollegorna i Stockholm att rasa.

Nu har en insamling startats på Facebook - för att åtminstone räcka till ullstrumpor till Kirunapolisen.

Läs hela artikeln i NSD här.

Önskedrömmar

Reinfeldt vill att vi ska jobba tills vi blir 75, och för att orka det rekommenderar han att man är beredd på att byta karriär. Bråddjup ser gärna att Hr. Statsminister föregår med gott exempel och byter karriär å det snaraste.

Midvinternattens köld är hård

Åkte buss tillsammans med rekordmånga andra till Kiruna i går. Tågen stod stilla i kylan så det krävdes tre bussar för att rymma alla. Promenaden från busstation till vår lilla etta var en något kylslagen historia. Med alldeles för tunna handskar var det här med fingertoppskänsla inte riktigt aktuellt för min del.

-32 här i Kiruna C tror jag är det kallaste jag hittills varit med om. Brrr!!!


Munhuggning

Känner mig fortfarande öm och svullen efter måndagens munhuggning hos tandläkaren. Tröstar mig med veckans etta på Bråddjup-toppen: Belgisk-Australiensiske Wally De Backer, eller Gotye som han kallar sig, och Nyzeeländska Kimbra med Somebody That I Used to Know. En låt om munhuggning med olyckligt slut

Trivsamt med Xylofon dock. Det hör man inte så ofta nu för tiden.
RSS 2.0