Julmage

I ren förfäran över det vardande julfirandet har Radiovågen tagit ett fett steg åt fel håll. Rockar nu fett på SR P2 i Gävle.Dags igen att ge julmagen vad den behöver; lugn och ro.


God jul!


Nyheter från legoredaktionen

Engelska The Guardian sammanfattar nyhetsåret 2011 i Lego. Vi kan bland annat se en tolkning av den berömda bilden från "the situation-room" där Barack Obama och hans stab följer jakten på Osama Bin Laden.
Steve Jobs och Charlie Sheen är andra figurer vi stöter på i denna lätt lekfulla nyhetskavalkad.

Allt hittar man då på.


Den här bloggposten innehåller nötkräm

Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.


Barfotadivan har vandrat vidare

Bråddjup befinner sig mitt i livet. Det tuffar på. Barna växer och står i, och julen står för dörren. Det är så där; det tuffar på men ibland påminns man om sin dödlighet och får stanna upp en stund. Till exempel i dag när jag hör att Cesária Évora har avlidit, 70 år gammal.

Cesária Évora föddes på Kap Verde 1941 och hennes pappa var en av de första på den gamla portugisiska kolonin som spelade fiol. Han dog när Cesária bara var sju år gammal men det musikaliska arvet förde han uppenbarligen över till sin dotter som ända sedan hon var liten sjöng i kör och sedan uppträdde på lokala barer och restauranger ända upp i vuxen, rent av mogen ålder.

I Paris spelade hon in sin första skiva 1988, när hon var fyrtiosju år gammal. Sedan kom det ytterligare tio album och "Barfotadivan" som hon kom att kallas blev en väldsstjärna och turnerade runt om världen med sin kapverdiska folkmusik och den portugisiska Fadon som också stod på hennes repertoar. 2004 belönades Évora med en Grammy.
Efter att, som hon själv uttryckte saken, ha "missbrukat chips" var inte Évoras hjärta i bästa skick, och i september i år meddelade Cesária Évora att hon tvingas avsluta turnerandet av hälsoskäl. I dag somnade hon in på ett sjukhus i sitt hemland, Kap Verde.
Vi minns en stor sångerska genom att lyssna till hennes kanske mest berömda sång, Sodade.
Storm i en tekopp

Best drink of the dayMan kan hålla på att mixtra med mycket här i världen, exempelvis genetik och lite annat smått och gott, men vissa saker petar man bara inte i.

Twinings gjorde för en tid sedan ett försök att förnya receptet till det klassiska teet Earl Grey. Man tillsatte lite extra citrus för att erhålla "distinkt smak och arom av citrus som fyller luften med löften om sommarträdgårdar".

Twinings hävdade också att "Earlen själv hade knappast kunnat föreställa sig hur gott hans favorit-te skulle kunna smaka".

Twinings ändrade ett vinnande koncept och drog på sig folkets vrede. "Jag kan inte beskriva hur vidrigt detta nya te smakar" säger en kund, och fortsätter: Det gamla prisbelönta teet spelade i en helt annan division än detta vämjeliga diskvatten!
Twinings har nu känt sig tvungna att återinföra det gamla teet, denna gång under namnet Earl Grey Classic. Samma sak hände när Coca Cola försökte sig på att förnya sin gamla trotjänare. Man var tvungen att gå tillbaka till ursprunget. Våra drycker vill vi ha som de alltid har varit. Så är det bara.
Om jag skulle ha smakat detta nya te hade jag nog också tyckt att det var en försämring jämfört med det gamla. Det är nämligen helt omöjligt att förbättra det som redan är fulländat. Jag skulle nog också ha sällat mig till klagokören och hävdat att detta inte var My cup of tea.


Snön faller och vi med den

Ute är numera ljust och kallt. Snön faller med en rasande fart. Värre än Eurokursen. Radiovågen faller den också och visar nu på Vinylgodis i Landskrona.

Frukt är också godis.
RSS 2.0