Much ado about nothing

Katastroflarm: "Vattnet är slut!"
Ut och kollar säkringarna. Alla hela. Skottar fram brunnen som ligger under en halvmeter snö. Lena tar under tiden ett par vattendunkar och åker milen till Björkfors för att säkra kvällens och morgondagens vattenbehov.

Hämtar pannlampan för att se något i mörkret. Kollar vattendjupet. Jodå ingen fara, pumpen är på betryggande avstånd från vattenlinjen. Men vad är det då som är galet?

In igen till säkringsskåpet och kollar hela kedjan från början. Dvs till att börja med: är sladden i? Nix! Den hade Aron dragit ut för att få plats med sladden till stallets vägglampa som han tyckte behövdes för att lysa upp gårdsplanen i kvällsmörkret...

Oh ljuva musik; vattnets porlande i kranarna, men när ska man lära sig att redan från början börja från början?
 

Påsklamm

Lagom till påsk har vi fått ett lamm. En liten bääääbis.
En får tacka.

 
 

Sjuk dom

Palmkål, selleri, äpple, mandarin, ingefära, citron och lime. Min sjuka hustru påstår att detta skall göra oss friska.
 
Hon har legat nedbäddad hela veckan. Hostar så väggarna skakar. Själv har jag i huvudsak återhämtat mig från min megaförkylning, men kära hustrun menar att eftersom jag är ganska sjuk av mig sådär i största allmänhet så är det lika bra att jag också tar ett glas.
 
 

Skolexempel

Prästholmsskolan i Boden satsar på högre lärartäthet och mindre grupper istället för dyra datorer till eleverna. Resultat: 100% av eleverna klarade de nationella proven i svenska och 95% de i matte. Detta trots att en stor del av eleverna kommer från invandrarfamiljer och familjer utan akademisk bakgrund.

Dags för övriga skolor också att skrota övertron på datorernas pedagogiska värde?

Mästerkocken

Under en halvfastedag är väl detta det närmaste matfrosseri man kommer; att sortera hundratals receptkort från det glansfulla 70-talet. Korten låg huller om buller efter att lådan åkt i golvet en gång för länge sedan.
Lätt att fastna bland alla underbara recept kategoriserade under rubriker som "Finesser för kaffebordet", "I gryta och form" eller "Det kommer gäster". Vi får lära oss att laga Aladåb på kyckling, Gratäng på tunga och Blodplättar.
Under "Från resor i främmande länder" hittar vi spännande rätter som Vårrullar och någon typ av Sushi som här kallas Entré Nippon: "Att äta med pinnar kan vi väl knappast klara av fast visst är det roligt att pröva på någon gång."

Njuter i fulla drag och knaprar vidare på mina morötter.

 


RSS 2.0