Politikfara

Det är inte bara i trafiken som omogna unga män beter sig vårdslöst. Även i politiken utgör de en direkt livsfara för sin omgivning.

Bevara Sverige svenskt

Tänk att det ska vara så svårt för vissa att fatta att i Sverige så är det svenska traditioner och svensk kultur som gäller. Och dessa vill vi riktiga svenskar bevara. Passar det inte så stick.

Ända sedan stenåldern har vi varit vana vid att blanda oss med olika folkslag och har berikat vår kultur med inslag från hela världen. Och så vill vi fortsätta att ha det. Vi vill inte ha några Svarthjärtan som kommer här och försöker ändra på vårt sätt att leva. Det ska vara som det alltid ha varit i det här landet; här hjälper vi varandra, välkomnar alla och vi lär och formas av varandra.

Och vi tycker INTE att vår egen välfärd är viktigare än andra människors liv. Istället för att överkonsumera tycker vi svenskar att det är viktigare att dela med oss av vårt överflöd till de som inget har.

Alltså alla ni högljudda rasister och främlingsfiender: anpassa er till vårt svenska sätt att leva, eller gör oss alla en tjänst och lämna landet. Hoppas de tar emot er dit ni kommer.
 

Läs detta om du kan

Har du barn som inte vill läsa böcker? Du är inte ensam. Du är inte heller ensam om att inte vilja läsa för dina barn. Under de senaste tio åren har föräldrars högläsning halverats.
Läskunnigheten och läsförståelsen hos våra unga har tydligt försämrats och en del menar att läget nu är så illa att till och med på universitetsnivå har studenterna så stora svårigheter att det utgör ett hinder för högre utbildning.
 
Barns och föräldrars minskade vilja att läsa har sannolikt en stor betydelse i detta sammanhang. Åtminstone är en sak säker, och det är att inte bidrar ett minskat läsande till bättre läskunnighet i alla fall.
 
Bråddjups bokredaktion hoppas att denna trend kan vända och presenterar här ett botemedel; en ny bokserie vars första två delar kommer ut inom kort, tentativt den 22:a september.
 
Deckarförfattarinnan Åsa Larsson har tillsammans med sin kollega Ingela Korsell skrivit serien "Pax" och det är ett hisnande äventyr som utspelar sig i Mariefred där mörka krafter försöker ta över det hemliga, magiska biblioteket och där bröderna Viggo och Alrik visar sig vara utvalda för att försvara biblioteket.
 
Bröderna har en del bekymmer att handskas med i den vanliga verkligheten också; gänget på skolan, föräldrar och egna tillkortakkommanden. Bekymmer som många kan känna igen sig i.

Bokredaktionens barn- och ungdomssektion och deras föräldrar har fått provläsa den första delen i serien och de var alla helt uppslukade och fascinerade av den fantasyvärld som Larsson och Korsell skapat. Här har vi inget mindre än en bokserie som mycket väl kan få samma effekt som serien om Harry Potter åstadkom; att barnen börjar läsa böcker igen. Så bra är den.
 
Ni kan lika gärna springa iväg till bokhandeln och köpa dessa böcker åt era barn direkt när de kommer ut. Kryp sedan ner tillsammans i sängen och läs. Ni kommer ändå inte undan. De kommer nämligen att bli lika hajpade som Harry Potter-serien blev. Alla barn kommer att vilja ha dem.

Nidstången (inbunden)Grimmen (inbunden)

RSS 2.0