Bilfri vecka

Nu drar den bilfria veckan igång! På Lantmäteriets och Metrias kirunakontor lämnar vi bilen hemma och promenerar, cyklar eller samåker istället! Lina Norberg Juuso på NSD uppmärksammar vårt initiativ på sin goa blogg och uppmanar till efterföljelse.
Artikeln på bilden till vänster skrevs av Hans Sternlund och finns nu på nsd.se tillsammans med en omröstning där man kan ange om man låter bilen stå eller inte. Kul!

Om man vet att varje mils bilkörning kostar i runda slängar 30 kronor och genererar ett utsläpp på ca 2 kg koldioxid (eller på årsbasis ca 50 000 kronor och drygt 3 ton koldioxid per bil) och att det krävs drygt 500 träd för att absorbera koldioxiden från en enda bil, så kanske man funderar en gång extra på om det verkligen är nödvändigt att ta bilen varje gång jag ska förflytta mig.Förnekelse

Knugen och hans läckra polare förnekar sig inte. Fast det förnekar Knugen och hans läckra polare.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4511997

Program

Härom dagen avslöjade Timbuktu att han ska vara med i nästa säsong av Så mycket bättre tillsammans med Laleh, Lena Ph, Tomas Ledin, E-Type, Mikael Wiehe och Eva Dahlgren. Spännande!

Första säsongen bjöd på några riktiga gobitar, bland annat denna med Plura. Kommande säsong verkar ju också kunna bli hur läcker som helst. Tänk bara att få höra Timbuktu ta sig an Jakten på Dalai Lama eller Eva Dahlgren göra sin version av Live Tomorrow. Nåt att se fram emot!

Random Gardening

Undrar om grannen förstår hur provocerande det är att han går omkring och krattar och putsar på sin trädgård hela dagarna? Eller det kanske är ett medvetet försök från hans sida att provocera fram ett åtgärdspaket från min sida..?

Nä "Random Gardening" är min modell. Det blir inget åtgärdspaket. Jag ser snarare min trädgård som en filantropisk gärning; den får mina medmänniskor att framstå i bättre dager.

Jag är en GOD människa!


Tiden går

Sitter nu och klappar om en dygnsblodtrycksmätare som ville följa med mig hem från vårdcentralen. På väg hem därifrån kom jag att tänka på en klämmig melodi av Mel C. Vad nu detta har med varandra att göra har jag ingen aning om, vi har satt våra jurister på att utreda frågan, men det är en bra låt.

En enhällig jury har hur som helst utsett den gamla hiten Never Be the Same Again till Dagens Bråddjup-hit

Som kuriosa i sammanhanget kan nämnas att det är 12 år sedan denna skiva kom ut. TOLV!!!Ännu mer kuriöst är att tänka sig att det gått 15 år sedan min lilla plutt dyrkade Spice Girls och fyllde hela huset med bilder och urklipp på Mel B, Mel C, Emma, Geri och Victoria. Tiden går som sagt.

En sista önskan

Sonen 9 år: Pappa, vet du vad jag vill ha när jag dör?
Jag: Nä, vadå?
Sonen: Jag vill ha Star Warsmusik i kyrkan!

Av olika skäl hoppas jag att slipper uppleva den dagen, men samtidigt är det lite kul att höra de funderingar som uppkommer efter att de små liven pratat om livet och döden i skolan.

"Geronimo EKIA" (Enemy killed in action)

Under den operation som ledde till att Osama bin Laden sköts ihjäl av amerikanska styrkor, gick han under kodnamnet "Geronimo".  När uppdraget var slutfört fick Barack Obama beskedet; "Geronimo EKIA" (Enemy killed in action).
Hur kan USA:s högsta ledning av i dag sätta likhetstecken mellan en ondskefull terroristledare och en indianhövding som försökte rädda sitt folk mot den vite mannens intrång? Vilken oerhörd skymf mot indianerna!
Bernt Viklund mediterar lite över bruket av ordet "dödad" i medias rapportering på Toppmotet.se

Självmord

Länka till denna sida för att vara med om att förhindra självmord. Genom att länka till och klicka på denna sida ser du till att den blir högst rankad på Google, så att de som funderar på självmord får hjälp och stöd i stället för motsatsen vilket ofta är fallet på nätet.

RSS 2.0