Stoppa pressen

En ung människa (och hennes mor) hängs ut i dagens Aftonbladet med namn och bild. Anledningen är att hon är misstänkt för terroristbrott. Misstänkt alltså, inte dömd.
Mammans förment promiskuösa livsstil ("Under åren i Sverige fick hon fyra barn och hon skilde och gifte sig några gånger") lyfts fram som en av anledningarna till varför den unga kvinnan blivit så galen som hon tycks vara.
Allvarligt talat AB, nu får ni väl ta och ge er. Har ni ingen skam i kroppen längre?
Jag säger inget om skuldfrågan. Hon kan mycket väl vara skyldig, men låt åtminstone en domstol avgöra det först.

Kommentarer
Postat av: Nicklas

Nu är det kanske inte så intressant om hennes morsas haft 4,36 barn. Det som är intressant är att ungj**ln blivit misstänkt vara terrorist TVÅ gånger. Det är ju inte lördagsfylla utanför krogen vi pratar om.Varför skall vi nu skriva om denna tjej?

1: Varför åker man överhuvudtaget till länder i krig, på "semester"?

2: Uppenbarligen har hon ljugit hela svenska samhället rakt i ansiktet.

3: Hennes talibanmorsa har uppenbarligen ljugit för nationen också.

4: Hela Sverige ställde upp förra gångern för att få henne fri.

5: Hon åker dit IGEN, dessutom tillsammans med en annan skum filur.Låt henne sitta där nere i en kall cell tillsammans med den där andra talibanen. Hon har bränt precis allt förtroende hon skulle kunna fått av nationen.Det kanske också är dags att ifrågasätta alla andra människor av samma skrot och korn. Vad är det egentligen folk har för sig när de åker på "semester" till de länder de uppenbarligen inte kan bli utvisade till.2009-09-16 @ 13:37:03
Postat av: Bråddjup

Naturligtvis ska det skrivas om saken. Man ska ifrågasätta och granska. Skriv om det hur mycket som helst, men hon och hennes anhöriga ska INTE hängas ut på detta sätt. Åtminstone inte förrän hon är dömd. Jag och antagligen många med mig tycker att pressetiken nuförtiden är lite väl elastisk, och det för inget gott alls med sig.

2009-09-16 @ 14:04:44
Postat av: Alma

Håller med Bråddjup, hur det än förhåller sig i skuldfrågan bör man inte dra in anhöriga i journalistiken. Vad mamman har gjort eller säger är ju helt irrelvenat, vi är var och en ansvariga för våra egna handlingar i rättsstaten Sverige.Så klart kan man skriva om detta, men utan att använda namn och bild och dessutom namn och bild på en anhörig som inte är misstänkt för något brott öht.

2009-09-17 @ 09:35:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0