Trumstocksinflammation

Det är färdigspelat nu. Phil Collins kan inte längre spela trummor på grund av en förslitningsskada. Tur att han åtminstone har sin fantastiska röst i behåll. Men nog är det bra synd på en sådan trummis ...

Låt mig som vanligt illustrera mina påståenden med rörliga bilder. Till att börja med kan vi titta och lyssna på en trumduell som inte går av för så kallade hackor.En rejäl hacka tjänade herrarna i Genesis genom åren. Inte minst tack vare det självbetitlade albumet från 1983. Självbetitlat kallas det album som heter likadant som artisten. I detta exempel hette alltså både artisten och albumet Genesis. Album var en typ av CD-skivor som fanns förr i tiden. Förr i tiden kallas också ibland för Stenåldern. På Stenåldern kallade man sina CD-skivor för stenkakor.

Hur som helst, den skivan som kom 1983 innehöll många fina melodier. Inte minst denna som återigen visar att Hr. Collins var en mycket god batterist. Batterist kallas den trummis som spelar på trummor av märket Duracell.På samma skiva återfanns även mitt sista exempel som får belysa hans vokala förmåga. Den vokala förmågan är direkt kopplad till sångarens röst. Den 20:e dennes är det Kyrkoval. Om man har begåvats med en röst, är det vid Kyrkovalet man ska avge den.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0