Mångfald vs. enfald

På Newsmill fanns under ett par dagar en artikel som berättade om hur skadligt det är med det mångkulturella samhället. Författaren, en psykolog, menade att vårt problem är att vi inte tog tillräckligt tydlig ställning mot nazismen under andra världskriget och att vi därför, som någon typ av skuldsanering, släpper in alldeles för många invandrare in i detta land.

Som en följd härav menar artikelförfattaren att Sverige är det land i Europa där det begås flest våldtäkter, och att det i största allmänhet är rätt jäkligt att bo i detta mångkulturella samhälle. Kriminellt är det och vi får anta att han också ogillar annan mat än rovor och sill samt bara lyssnar till Gnesta-Kalle och klär sig i vadmalsbyxor.

Om det var skrämmande att läsa denna artikel var det dock ingenting mot den skrämselhicka man fick av att läsa pöbelns kommentarer. Det är ett underligt samhälle vi lever i. Hur som helst så är artikeln bortplockad, den var för grov till och med för Newsmill som annars tycks ha blivit rena tummelplatsen för Sverigedemokraterna och dess likar.

Så till själva knäckfrågan: Är mångkultur skadligt?

Svaret är naturligtvis att det, med undantag för kebabpizza, är helt riskfritt att blanda kulturer. Inte bara riskfritt förresten det är rent av berikande. Alla sammanhang vinner på uppblandning; människor blir vackrare, besluten i styrelserum blir klokare, kläderna blir snyggare, fotbollen bättre, maten blir godare (förutom kebabpizza) och, inte minst, musiken blir bättre.

Lyssna och njut exempelvis av denna musikaliska frontalkrock. Ett litet, svart, rockigt energiknippe och en stor, vit, nästan letargiskt loj, operadiva. Kan det bli vackrare?

Må de bägge vila i frid.


Kommentarer
Postat av: Elisabeth

Ditt sätt att sätta fokus på denna fråga är underbart! Likaså musiken. Kommer att tipsa alla i min bekantskapskrets att läsa detta.

Apropå olika kulturers berikande, så har jag för tillfället en man från Kongo samt en man från Danmark, inneboende. Vilka intressanta samtal det blir och jag får en helt annan inblick i många saker, än om jag endast turistat.

2010-04-13 @ 18:45:17
Postat av: Alma

Jag undrar hur de läser statistik. Det finns väl få länder i världen som är tryggare ur våldtäktssynpunkt än Sverige. I Sverige vågar däremot kvinnor anmäla våldtäkter för vi riskerar åtminstone inte fängelsestraff, eller dödsstraff, som i många länder. Med statistik kan mycket bli tokigt.

2010-04-14 @ 17:32:27
Postat av: Oaky

Asså, du har ju helt rätt.... förutom att DET ÄR INGE'

FEL PÅ KEBABPIZZA HELLER! En lysande kulturblandning PUNKT :-)

2011-04-30 @ 18:04:24
Postat av: Bråddjup

Ja du Eken, smaken kan som bekant liknas vid en viss kroppsdel. Men visst, det är lättare att stå ut med kebabpizza än med de mentala kalhyggen som befolkar SD och deras likar.

2011-04-30 @ 23:20:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0