Organiskt avfall

Senaste nytt bland bratsen som festar för mammas och pappas pengar på inneställena i sommarsverige är "vaskning" och "hamburgerdumpning" Vaskningen går ut på att beställa två flaskor svindyr champagne och sedan ber man bartendern hälla ut den ena i vasken. Hamburgerdumpning innebär att man beställer 50 hamburgare, slänger 49 stycken i soptunnan och äter upp den femtionde. Detta gör de för att visa att de kan. Att de har råd.

Jag vet; kan vi inte fylla ett plan med mat och flyga ut till nåt svältområde, och sedan när alla hungriga människor kommer fram för att stilla sin hunger, så pissar vi på maten och dumpar den i gödselstacken? Bara för att visa att vi kan. Att vi har råd. För att visa hur coola vi rika västerlänningar är.

Eller är det så att man inte behöver göra en massa idiotiska saker bara för att man har råd? Man kanske inte måste vara lika hjärndöd, människoföraktande och hjärtlös som de lågt stående varelser som skitar ner våra semesterparadis med sin blotta närvaro? Kan ingen göra oss andra en tjänst och förpassa dessa kräk, detta organiska avfall till samma soptunnor som de dumpar sina hamburgare i? Eller gör proteinpulver av dem så har de fått bidra med någon nytta här i livet i alla fall.


Kommentarer
Postat av: Alma

Ja, man upphör aldrig att förvånas. Människans frosseri saknar gränser. Sunt förnuft behövs i dagens Sverige, skuldkänslor är det brist på och medmänsklig generositet saknas helt. Ibland känns det hopplöst, men det finns hopp så länge det finns liv och lite tro och kärlek kanske man kan vaska fram till sist också."Herrens nåd är det att det inte är ute med oss, ty det är inte slut på hans barmhärtighet. Den är var morgon ny stor är hans trofasthet." Det är hoppet som bär mig.

2010-08-01 @ 12:49:00
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: lina

Vet du vad de här "slösarna" borde få göra? Jobba på MCDonalds i en dag och jag tror inte att de skulle kunna slänga 49 hamburgare mera. Respekten för arbetet bakom maten skulle öka. Hoppas jag iaf. Lina

2010-08-02 @ 12:25:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0