Fotboll i musiken

Så här i VM-tider kan vi ju med fördel lyssna till två visor om denna ädla sport.

Den första visan handlar om en division II-match på Stadsparksvallen i Jönköping mellan Jönköpings Södra IF och Grimsås IF den 20 maj 1973, som Grimsås IF vann med 3-1:Redan på Gunnar Nordahls tid hade man en Zlatan, fast på den tiden kallades han för Nacka. En lirare med en bollkänsla långt utöver det vanliga. Han var kanske inte fullt lika begåvad när det gäller musik, men det hindrade inte honom från att gå in i skivstudion:Nacka var som sagt en bolltrollare av stora mått och trots vissa svårigheter i början av denna intervju kunde en av Nackas gamla medspelare, Benito Lorenzi, vittna om Nackas unika talang. Härliga gamla klipp med Nacka i sitt rätta element, på plan med trasan vid fötterna.


Kommentarer
Postat av: Alma

Hette han inte Nacka Skoglund? Jag trodde att Gunnar Nordahl var någon annan. Tänk så det kan bli när man helt dissar denna sport som andra anser vara essensen av allt liv.

2010-06-28 @ 23:08:08
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Bråddjup

Nacka hette Lennart Skoglund. Zlatan heter Ibrahimovic och Gunnar Nordahl hette Gunnar Nordahl.Då vet du det.

2010-06-29 @ 08:05:35
Postat av: Alma

Okej jag missförstod syftningen där. Men nu vet jag bättre. Men om Zlatan heter Ibrahimovic varför kallas han zlatan? Nack kom väl därifrån man Zlatan kallas ju inte för Malmö?

2010-06-30 @ 11:37:45
Postat av: Bråddjup

Nacka var från Söder. Som åttaåring följde alltid lille Lennart med sin äldre bror Georg, "Jojje", på hans pakethållare ut till Finnboda varv i Nacka för att se honom träna och spela fotboll. Sannolikt kommer smeknamnet därifrån.

Ibrahimovic heter Zlatan i förnamn.Då vet du det också.

2010-06-30 @ 11:44:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0