Stureplansdemokrati

Nu ska Bilprovningen privatiseras. Trafiksäkerheten säljs ut och i vanlig ordning innebär det enbart försämringar för oss konsumenter.  Helt säkert är att det kommer att bli dyrare. ca 170% till en början om man får tro Sveriges Radio. Och varför inte? I Finland har priserna fördubblats sedan deras avreglering. Men det värsta är ändå att denna gång betalar vi inte bara i kronor och ören. Risken finns nämligen att vi även får betala med våra liv.

Den första mobila bilbesiktningsstationen. 1964.En effekt av avregleringen lär dessvärre bli att många stationer kommer att släppa igenom helt odugliga bilar bara för att få behålla kunder. "Kom till oss om du vill slippa ombesiktningar." Somliga kanske kommer att hitta fel som inte finns och skickar oss till verkstan runt hörnet med vilka de råkar ha avtal. "Vi har hittat ett fel på kardanaxeln, men om du går till vår kära granne AB Fiffel & Båg här runt hörnet så fixar de det åt dig och tack vare vårt specialavtal så får du 30% rabatt på jobbet."

Naturligtvis kommer också vi som bor i mindre kommuner bli av med våra stationer inom något år. Det kommer inte att bära sig. Ännu en spik i kistan för glesbygden.

Jag börjar bli så trött på denna Stureplansdemokrati. Jag kräks åt den.

Bara så du vet.

Kommentarer
Postat av: Alma

Ja, det är bara att hoppas att det ändras efter valet. Men erfarenheten visar att dåliga knäppbeslut sällan rivs upp av ny regering. Detta idiotbeslut som bara kan leda till försämringar på alla områden kanske tillhör kategorin "för dumt för att ändras". Hur som helst hoppas jag folk ändå tar chansen att rösta bort högerpacket i höst innan de har raserat allt som gjort Sverige till ett hyggligt land att leva i för vanligt folk.

2010-06-28 @ 16:43:37
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0