Bakom flötet

Läste en artikel i Aftonbladet om en riktigt duktig människa. Han och hans kompis hade lyckats dra upp 130 fiskar, mest gös. På en enda dag! Vilka hjältar! De behöll inga fiskar. Alla släpptes tillbaka.

Bland fiskarna som drogs upp var det nästan 100 gösar, runt 20 abborar och 15 gäddor.

– Jag har aldrig varit med om att man får upp så mycket gös på en dag. En riktigt bra dag brukar det ligga på runt 50. säger Mikael.

Alla fiskarna släpptes tillbaka i vattnet efter de fångats och räknats

Jag var tvungen att kommentera:
"Tänk dig att du krokat en hare i munnen istället och släpat den över myren ett par minuter innan du lossar kroken och släpper tillbaka haren. Visst, den överlever antagligen men skulle det verkligen vara OK? Och vilken är då skillnaden? Jo antagligen ingen annan än att fisken inte kan skrika som haren kan. Vi slipper höra fiskens ångest. Lägg ner erat skitfiske! Ta bara det ni behöver."

Fick en rolig reaktion:
Bråddjup > Din förklaring är kung. =)

Man är kanske inte helt bakom flötet i alla fall...Kommentarer
Postat av: h-f

USch. Den här världen är så hemsk. Vilken tur att det bara kan bli bättre. Det måste bli bättre. För vad är det annars för mening ? Nåväl. Jag gillar din har-kommentar. Och hoppas att det finns några som nappar på den... (åååh. dåligt.)

2010-05-21 @ 10:30:42
URL: http://ishav.blogg.se/
Postat av: Alma

Så bra kommenterat. Hur kan detta catch-and-release-fiske framställas som skonsamt mot naturen? Vilka sadister! Grymhet mot djur gör också människor grymma mot människor.

2010-05-21 @ 16:31:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0