Skampengar

Vi svenska medborgare kan, om vi så önskar, välja att begära utträde ur Kyrkan och därigenom minska våra skattekostnader en smula.

Jag kräver samma rätt för oss som inte vill att våra skattepengar ska användas för att försörja den kungliga familjen. Man får ju ändå bara skämmas för dem.

Det påstås att kungahuset har ett brett stöd hos befolkningen. Låt oss pröva det då. Istället för dagens ordning kan man skapa en intresseförening där de som vill ha kvar kungahuset kan bli medlemmar och via medlemsavgifter finansiera den Bernadottska familjens lyxliv.

Vi andra kan då använda våra pengar till något bättre. Ge dem till Röda korset och Rädda barnen till exempel. Eller betala kyrkoskatt.Kommentarer
Postat av: Alma

Hear, hear! Denna Bernadottska oupplysta monarki borde vara en strikt privatsak för dem som tycker att en gubbe i mörk kostym sprider någon slags glans meddelst att knaggligt läsa från ett papper och fumla med en sax.Hade kungen däremot haft hermelinsbrämad mantel(konstfiber gör inget), pluderhosor och en stilenlig krona, kan jag förstå att folk i allmänhet tycker att han sprider glans. Jag kanske t.o.m skulle överväga att rösta på en kung i denna utstyrsel om vi, som traditionellt var, fick välja och vräka kungar i demokratisk ordning.

2010-05-25 @ 11:59:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0