Ordet är fritt?

På fredag ska jag på frukostmöte. Norrbottens Media "bjuder på frukost och aktuella rön kring den snabba medieutvecklingen i Norrbotten och world-wide."

Ja det ska bli intressant att höra vad som händer i medievärlden nu när NSD, NorrbottensKuriren, 24Norrbotten och gratistidningen Extra har blivit ett och samma. Alltihop ägs av NTM, Norrköpings Tidningars Media AB. Finns det kvar något utrymme för det fria ordet längre, eller håller vi på att bana väg för en pajas med mycket makt och mycket pengar som dikterar villkoren för medierna precis som i Italien?

Det krävs ju faktiskt inte mer än att någon med ett tillräckligt fett bankkonto langar över en säck med pengar så har vederbörande i ett slag i princip hela länspressen i sin hand samt Norrköpings TidningarFolkbladet (Norrköping), Västerviks-TidningenGotlands Allehanda, GotlandsTidningar samt ÖstgötaCorrespondenten. Utöver dessa tidningar även radiokanalerna Radio Rix, Lugna Favoriter och East FM i Östergötland, Radio Rix i Norrbotten och Radio Four/Mix Megapol på Gotland samt TV-kanalerna 24nt i Norrköping och 24Corren i Linköping.

Huga.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0