Falsk matematik

Förr hade vi råd att ha hela vägar, läkare i varenda liten ort, skolor med lärare som hann planera sin undervisning och hjälpa sina elever och det fanns utrymme för butiker i varje liten by.

Men nu havererar vård, skolor och all annan offentlig verksamhet totalt trots att vi väl ändå måste ha mer pengar än någonsin i det här landet. Hur kan det vara så? Det är helt rubbat att vi låter detta ske.

En sång från förr kan illustrera våra makthavares matematiska brister. Det var Peps Persson som skrev låten, men jag hittade en lite rolig version av ett gammalt Kirunaband; No Chance Blues Band.
Det gungade rejält i Kiruna när detta spelades in 1992. Ser vi förresten inte ett gammalt kommunalråd svänga sina lurviga vid 1:56? Jodå det verkar vara Årets Kirunabo 1999 - Den gruvlige fackpampen Soppero-Jesus eller som han kallas i dagligt tal; Lars Törnman.

Lägg gärna märke till den experimentella ljussättningen som ger en viss särprägel åt denna heta rockvideo.


Kommentarer
Postat av: Alma-Lena

Håller helt med. Den tokiga medelklassen inbillar sig att vi får det bättre med en hundralapp mer i plånboken och raserad välfärd, vänta tills de blir sjuka, säger jag elakt-men då är det försent.

2011-04-29 @ 18:10:32
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Elisabeth

Under vintern nyttjade jag rätt flitigt den kanariska sjukvården och trots att Spanien och Gran Canaria är hårt märkt av krisen, så är vården prioriterad. Det finns sjukvård av hög kvalité, relativt kort väntetid och gott om personal. Det är alltså den allmänna vården och ingen privat.

Däremot är det mycket annat som saknas och där de "ligger efter" men kanske har de förstått att prioritera rätt?

2011-04-29 @ 20:15:35
Postat av: Alma-Lena

Kolla denna länk-så bra!

http://www.dagen.se/dagen/serier/

2011-04-29 @ 22:01:51
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Bråddjup

Elisabeth: Ja det är en stor gåta hur man kan nedprioritera vård och skola på det sättet man gör i Sverige idag. Hur tänker man sig att det ska gå sedan då, när landets samtliga invånare är lytta och outbildade?

Alma-Lena: Klockren serie. Tecknaren verkar ha lite samma förmåga som Jan Berglin att se det absurda i tillvaron. Här hans syn på valfrihet: http://home.swipnet.se/~w-25133/berglin/berglin4.htm

2011-04-29 @ 22:35:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0