Speltips

Redan när jag var liten fanns det Lego, världens bästa leksak, men bitarna nu för tiden ser inte riktigt ut som när jag var liten. Då fanns bitarna i sju-åtta färgvarianter och kanske tio olika storlekar. Det var det hele. Man skulle använda sin fantasi för att foga samman dessa standardiserade klossar till egendesignade fartvidunder, hus eller gubbar. Så funkar det inte riktigt i dag.

I tider av twitter, tajta scheman, pulvermos och ett oavbrutet informationsflöde förväntas våra barn inte ha vare sig tid, energi eller koncentrations-förmåga nog att fritt komponera sina egna Lego-alster. Nej, även Lego ska serveras som halvfabrikat. Nästan färdig-lagat. Bara att skaka om, tillsätta vatten och mikra i ett par minuter. 
Bitarna är inte längre standardiserade utan unika för varje sak som ska tillverkas.
Naturligtvis ett av sätten man tar till för att få sälja fler Legoklossar.

Det finns andra sätt också att stimulera suget efter danska plastbitar. Det är inte längre ursprungsprodukten som genererar intäkterna. 

Precis som i musikbranschen håvar man in stålarna på merchandise istället. Lego har upptäckt att spelmarknaden är enorm och omättlig. Man kan pytsa ut hur många spel som helst och det gör man också. Och man rider på andras framgångar. Det finns datorspel med namn som Lego Starwars, Lego Batman och Lego Harry Potter.

Bråddjup tycker dock att dessa spel i allt för stor utsträckning stimulerar aggresivitet istället för kreativitet och skulle vilja ge spelutvecklarna på Lego tips på några mindre våldsamma filmer som man skulle kunna göra spel av.


Vi skulle nu vilja se:


Lego Saltkråkan
Lego Chaplins pojke
Lego Jönssonligan och Dynamit-Harry
Lego Kalle på spången samt
Lego Sten Stensson Sten

Då vet ni.


Kommentarer
Postat av: Alma Mater

Ja det borde vara så , men när man tänker på dessa filmpärlor inser man att de inte gjordes för att underlätta för spelbranschen. Nu görs filmerna direkt med spel i åtanke och det är väl ungefär vad Legos fantasi räcker till idag. Som du så riktigt påpekade har kreativiteten helt övergått i halvfabriket som inte inbjuder till egna kreativia lösningar. Det kanske är sådana barn som blivit vuxna och jobbar på LEGO spelutveckling idag.

2011-01-22 @ 14:52:47
Postat av: Anonym

och inte kan du låta barn öppna kartongen. Du måste själv öppna och ta rätt på de allra minsta delarna som mikroskopiska fjädrar, gummiband, magneter hjulaxlar till tågvagnarna(suck) och dylikt för att grejerna till slut ska fungera. Lego ska plockas fram till de stora (typ skolbarn)när de små sover. när blev det så? det blir lätt lite dålig stämning när 3-åringen kommer...

2011-01-24 @ 11:13:33
Postat av: Miss Tröstande

Och när vi tyckte att man kunde skapa eget så kunde vi också lägga till något som inte ens hörde till Lego, behövde man ett par stockar så tog man en kvist och bröt i lagom stora bitar. NU får man inte råka ge ett svärd från Star Wars till en riddare! För då är det FEL!? Håll dig innanför ramarna ... Uj uj uj ... vart är vi på väg?

2011-01-25 @ 09:04:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0