Sommarrepris - Really Love that Melody

Jag har nästan allt Bob Dylan gett ut. Likadant med Fleetwood Mac, Madonna, U2, Bowie, Steely Dan och Abba. Jag har inspelningar med spelemän från Uppland och skivor med Barclay James Harvest, Charlie Parker, ZZ Top och Hela kyrkan sjunger.

Jag har Soundtracken till Grease, West side Story och Chitty Chitty Bang-Bang. Den som så önskar kan komma till mig och lyssna till all slags musik från alla möjliga delar av vår värld; Portugisisk Fado, basisten Richard Bona från Kamerun eller indisk musik från filmen Salaam Bombay. Vill ni istället lyssna till Techno, Punk, Reggae, Gospel, Jojk, Rammstein, Pink Floyd eller Hep Stars så går det också bra. Alfvén, Bach, Chopin, Dvorak, Elgar, Franck, Gorecki och Hildegard av Bingen. Kort sagt så omger jag mig med mycket musik av alla möjliga slag och har hört en hel del musik i mina dagar.

Men det var länge sedan jag hörde något som berörde mig som Melody Gardot. Rösten, melodierna, texterna, arrangemangen, intonation, frasering, frisering, KÄNSLAN, konstnärligt utförande, solbrillorna, sordinen, visparna, stråkarna och blåssektionen. ALLT är perfekt. Men aldrig tråkigt, som vissa menar att alltför perfekt musik är.

Hon frammanar bilder av rökiga barer i New Orleans på 30-talet med kostymer, gangsterhattar, fjäderboor och långa cigarettmunstycken. Jag ser gatlampor och regnvåta trottoarer. Jag känner passionen och hon träffar mig rakt i hjärtat med sin unika sammetsmjuka whiskyröst. Jag är helt bortkollrad och förlorad. Det här kommer att bli en långvarig kärleksrelation. Det känns i hela mitt väsen.


Kommentarer
Postat av: Monika D

Tack för det tipset! Inte alls dumt!

2011-07-10 @ 23:27:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0