Sommarrepris - Ur barnamun del 2

OTROLIGT

Det finns vissa saker som kännetecknar en vuxen människa. Åtminstone enligt barnens sätt att se på saker och ting. Man kan knyta sina skor själv, man kan torka sig själv efter toalettbesök och man kan skära sina köttbitar själv. Till exempel.
Häromdagen hade vi kalas för minstingen som begick femårsdag. När man fyller fem ska man ha ballonger. Ganska många ballonger ska man ha, och dessa ska blåsas upp och knytas ihop. Då gäller det att man hjälps åt att blåsa så att man hinner med alla. Alla kan blåsa, men att slå en knut på lilla flärpen sedan är inte det lättaste. Då kan man behöva hjälp. Eller så tränar man rejält så att man lär sig.
Om man snart är åtta år så vill man gärna kunna en del vuxensaker. Som att slå knut på ballongflärpen till exempel och då är det bara att träna. Tur då att lillebror har kalas.
Lillebrors kalas förlöpte väl. Vi fick gott fika och lillebror fick roliga presenter. En av leksakerna var dock lite klent byggd och behövde lappas ihop efter en liten stund.
Också ett uppdrag för en åttaåring med ambitioner. Han hämtade skruvstädet och klämde helt sonika fast den lossnade delen igen. Och det funkade.
Stolt med sig själv och glad att ha tagit ytterligare ett par steg på vägen mot vuxenlivet säger han: "Nu har jag lärt mig både att knyta ballonger och att laga leksaker. Man är ju helt otrolig!

INTE EN ENDA GÅNG?

Jag och min hustru har firat silverbröllop som en del känner till. På väggen därhemma hänger ett inramat fotografi från den lyckliga tilldragelsen, ovanför porträttbilderna av våra älskade ungar.
Den näst yngste herrn i huset, åtta år om en knapp månad, begrundade detta ungdomsfotografi av sina numera medelåldriga föräldrar.

- Pappa, det är ju inte klokt; mamma har alltid sett likadan ut.

Eftertänksam paus

- Men du har aldrig sett likadan ut ...

LIKA SOM BÄR?

När vi badade i Pengsjön idag, fick lillgossen plötsligt syn på något inne i skogen:
"Jag såg ett djur! Det var... en älg ... eller en skunk!"
Inte lätt alla gånger att avgöra vad som är vad så där i hastigheten.
Skunk? Älg?

TOLERANS


"Mamma jag älskar dig. Fast du är gammal."

VÄDJAN

Minsta gossen ville ha ner mig i källaren för att hämta upp en eller annan leksak som enligt hans bedömning nu hade legat tillräckligt länge där nere i kylan. Trött som jag är sa jag "Nej. Jag orkar inte börja bängla med det där nu."

"Snääälla pappa. Please. Jag gör vad som helst. Till och med lyder dig i en hel vecka!" 

Håhåjaja.

FÖRTROENDEUPPDRAG

Vi busade igår jag och minsta plutten. Ibland gör vi det. Då kan det gå rätt livat till må ni tro. Han passar på när jag lagar mat vid spisen och står med ryggen helt oskyddad. Eller snarare rumpan. Det är den han ger sig på. Ett snabbt slag och så vänder han blixtsnabbt och springer iväg.

Tanken är naturligtvis att jag ska jaga honom, och det gör jag ju så gärna förstås. Och när jag får fatt i honom får han sig en rejäl omgång. Sedan skrattar vi så att tårarna rinner. 
När vi hade upprepat proceduren några gånger och låg i sängen och pustade ut, såg varann i ögonen och jag smekte hans lilla kind och så säger han:
"Vilken tur att jag valde rätt pappa. Så jag fick en sådan där busig."

Ja du älskade lille pojk. Jag är också glad att du valde mig till pappa. Ett finare förtroendeuppdrag hade jag inte kunnat få. Och inte heller en bättre eller busigare son.

REPEAT AFTER ME:

När en av mina små var riktigt liten, visade hon långfingret och frågade: "Vet du vad det här betyder?"
"Nä", sa jag. "Vaddå?"

"Fank you!"

Kommentarer
Postat av: Alma

Ja tänk vad man kan lära sig av de små; vad som konstituerar en vuxen, främmande språk och hur man väljer pappa! Jag tycker jag är bra på det också. Kanske kunde vi ha en korrepondenskurs via nätet i konsten att välja man/pappa?

2011-07-06 @ 08:52:08
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Teresia

Gudars vad lika händer vi har käre far.!

Och ganska söta pojkar ;D

2011-07-08 @ 16:53:21
URL: http://snokristall.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0