Sommarrepris - Pengarna eller livet?

En del människor som inte har några som helst bekymmer med pengar ... nä förresten ... en del människor som har väldigt gott om pengar, så ska jag säga, bekymmer med pengarna har säkert de också, om än av annat slag. Hur som helst; de med gott om pengar, de kan ibland säga att "pengar är inte allt". Lätt för dem att säga tycker då vi som inte har det så fett. Klart man kan säga att inte pengar betyder allt när man aldrig behöver bekymra sig om huruvida lönen kommer att räcka till mat och kläder åt ungarna eller avbetalning på huslån och allt annat som man har att betala varje månad. Kanske vi går omkring och känner det som att pengar faktiskt ÄR allt. Vi vill ha mer pengar, ganska mycket mer faktiskt.

Och vad skulle vi då göra om vi hade alla dessa pengar? Ja vi föreställer oss stora hus och vräkiga bilar, hästar, husvagnar, bling-bling och lånväga resor. Och när vi har allt det då? Vad gör vi då? Vad värdesätter den som har alla pengar, hus och bilar man överhuvud taget kan tänka sig behöva? Jo, sannolikt tycker man i det läget att det bästa som finns är att sitta och babbla med en god vän över en kopp te. Det är trots allt det som vi alla längtar efter, egentligen. Att bara kunna slå sig ner i lugn och ro och umgås. "Man är mans gamman" står det i Hávamál. Det vill säga att det bästa för en människa är en annan människa. Det är i umgänget med andra människor som vi känner verklig glädje. Inte i umgänget med pengar. De kan vara bra till mycket, men särskilt sällskapliga är de faktiskt inte.

Om vi bara taggar ner lite och slutar jaga så kanske vi inser att det som alla människor innerst inne längtar efter finns inom räckhåll för de flesta av oss. Och det kostar knappt nåt.


Kommentarer
Postat av: ordlusta

Hellre livet, men så pass mycket pengar att man har tak över huvudet, mat i mun och kläder på kroppen...Ha en jättefin midsommar och hälsa de dina!

2011-06-24 @ 11:56:47
URL: http://ordlusta.wordpress.com
Postat av: Alma-Lena

Så sant, har vi bara mat och kläder behöver vi faktiskt inte mer för ett lyckligt liv. Sune Mangs hade rätt: "Någonting att äta, någonting att dricka, någon till att älska och att hålla kär"är allt vi behöver allt annat är bara skapade begär.

2011-06-24 @ 12:45:43
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0