Sommarrepriser

Då hela Bråddjups redaktion tagit semester samtidigt har styrelsen beslutat sig för att under sommaren reprisera ett antal inlägg från förr. För de flesta i läsekresten kommer dessa inlägg att te sig som helt nya i alla fall då de sannolikt läses för första gången.
Håll tillgodo! ( Och ha en skön sommar kära ströläsare!)
Håll tillgodo! (Och ha en skön sommar kära ströläsare!)

Vi börjar vår reprisserie med denna reflektion som hade rubriken "Perspektiv":


Under min livstid har två helgon verkat i denna jämmerdal: Nelson Mandela och Moder Teresa. Ja Mr Mandela är ju inte helgonförklarad ännu i rent formell mening, men ändå. Ni fattar. När Moder Teresa dog sammanfattades hennes femtioåriga gärning bland föräldralösa, sjuka, fattiga och döende i några korta ordalag i riksmedia. En av vår tids resar hade lämnat oss och det nämndes knappt. Varför då? Jo en knapp vecka tidigare hade prinsessan Diana förolyckats och detta fyllde varenda tryckpress i hela västvärlden. Det fanns liksom inte utrymme för en liten albansk gumma också. Hon verkade i det tysta och hon dog i det tysta.

Ibland oss idag verkar också en mängd människor som gör en massa nytta för mänskligheten. Folk offrar sig och sina resurser för varandra och kämpar sida vid sida för att rädda svältande barn och andra nödlidande. Och vad skriver tidningarna om? Jo om slit & slängbella och hennes blogg, om sextips och bantning och om en påhittad ekonomi, en som inte ens handlar om varor och tjänster utan om förväntningar.

Fränt va?


Kommentarer
Postat av: Alma-Lena

Ja helgon skapar tydligen inga rubriker, annat var det på medeltiden. Vad har hänt med den allmänna mentaliteten när det är helt fåniga saker som toppar nyhetsbevakningen? Har vi blivit så medelmåttiga att vi inte står ut med dem som faktiskt gör något vettigt av sina år här i världen?

2011-06-22 @ 15:26:46
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0