Tyst Cigarett-Seppo!

Vänsterpartiet och Miljöpartiet vill att man ska börja gömma cigaretterna bakom disken i butikerna och Folkhälso-institutet ställer sig bakom detta krav på gömd cigarett-försäljning.
Att tobaksindustrin tycker att detta förslag är dåligt är väl inget att förvåna sig över, men till allas oerhörda förvåning vill inte heller allians-regeringen se någon lagstiftning om dold försäljning av tobak, eftersom "det saknas statistik på att det skulle vara en effektiv metod."

Hur tänker de när de inte ens är beredda att testa? Tror de att det kan ÖKA försäljningen?
Enligt mitt enkla sätt att se på det  borde varje försök att minska tobaksförsäljningen applåderas. Dessutom borde tobaksindustrins motvilja mot förslaget tas som intäkt på att det verkligen fungerar. Man får hoppas att det finns affärsinnehavare som är kloka nog att anamma denna goda idé även om lagtexten inte finns där.

Bråddjups förslag på lösning: börja sälj skiten på Systembolaget. Jag gissar i alla fall att färre ungdomar skulle frestas att börja röka på det viset. Det kanske skulle kunna vara värt ett försök, trots att statistiken saknas.Kommentarer
Postat av: Alma

Bara ett högerspöke kan komma med så korkade argument. Klart det inte finns statistik det är ju inte testat ännu. Men skulle Swedish match ropa hurra åt förslaget kunde man förstå tvekan-nu talar deras motstånd sitt tydliga språk, de står på industrins sida och vill ha fler lungcancer- och bukspottskörtelcancerfall i framtiden.Profiten framför allt!Skulle det vara så att försäljning av gömda varor är mer lönande borde ju alla genast måla över sina skyltfönster och dagligvaruhandeln skulle låsa in sina varor på lagret. Så slipper man svinn samtidigt som försäljningen ökar.

2011-03-22 @ 23:24:09
Postat av: LinneaTeresia

Jaså, det var Bråddjups lösning på problemet.?

2011-03-23 @ 11:10:55
URL: http://snokristall.blogg.se/
Postat av: Anonym

Just det! Men det ska ju inte förnekas att en viss ung dam förde ett resonemang som ledde de Bråddjupa tankarna i rätt riktning...

2011-03-23 @ 11:21:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0