Bölkorv

I förväg tror jag alltid att nu, nu ska jag klara mig. Den här gången ska jag ju inte behöva ta till lipen på slutet eftersom jag ju har varit med om det sååå många gånger. Det är ju inte som att upplösningen kommer som en överraskning för mig precis.
Men ändå. Ändå sitter jag där med vattniga ögon VARENDA gång. En riktig bölkorv är vad jag är.

Varsågoda mina vänner, 2012 års första lista; Gråtlistan. Starka scener som för min del alltid blir tårfyllda:

 1. En trettondagsafton

  Vi börjar med den film vi traditionsenligt såg på i går. De föräldralösa tvillingarna Viola och Sebastian lider skeppsbrott och tror på varsitt håll att de nu är ensamma i världen. Hur märkligt det än kan låta är detta en komedi. De som kan sin litteraturhistoria vet att detta är ett av Shakespeares mest älskade verk. En förväxlingskomedi av klassiskt snitt som i denna version från 1996 bjuder på lysande skådespel, vacker musik, mycket humor och en rejäl dos kärlek förstås.
  Och så har vi då slutet. När syskonen återförenas och kärleken flödar då gör även mina tårar detsamma. 2. Guds starka arm

  En morgon hittas Kirunas främste elektricitetsinstallatör Arvid Karlsson död. Ihjälslagen med den hammare som han använt för att spika in dottern Lina i ett skrymsle under trappen efter att denna till faderns förtrytelse talat finska inför hans öron. Länsman Björnfot utreder detta brott i det tidiga nittonhundratalets Kiruna. Jag ska inte avslöja slutet, men scenen i ljudbokens slutskede när Linas mormor jojkar sina visioner för dotterdotterns framtida liv, då är intet av de Bråddjupa ögonen torra. 3. Sagan om konungens återkomst

  Efter ett halsbrytande äventyr fyllt av ondskefulla varelser, sagolika älvor, sång och dans, brödraskap och med ett till synes omöjligt uppdrag att utföra, kommer de små hoberna Frodo, Sam, Merry och Pippin till Gondors nykrönte konung Aragorn, hälsar och bugar inför den mäktige konungen.
  "Mina vänner, ni ska inte buga för någon" svarar Aragorn och han själv, hans hov och alla andra bugar sig i en samfälld tacksamhetsyttring för de trofasta hoberna. Mina ögon tåras till och med nu när jag skriver om det, så ni förstår ju hur det är när jag ser filmen... 4. Livet är underbart

  Guido försöker rädda sin son undan den nazistiska förintelsen genom att förmå sonen tro att de egentligen leker kurragömma med soldaterna. Med humor och glimten i ögat ger Roberto Binigni den rollfigur han själv gestaltar en livsglädje och samtidigt ett allvarsamt djup som är svårt att stå emot. Framför allt på slutet när Guido till och med på väg mot sin egen avrättning spelar upp en charad för lille Joshua som sitter gömd i ett skåp på gården och beundrande ser sin älskade pappa, som han tror, samla ännu fler poäng åt sig själv och sin son mot de dumma soldaterna.

Då vet ni det kära vänner. Har ni egna exempel på scener som berör så dela gärna med er.

Kommentarer
Postat av: h-f

om du är en bölkorv, vad är jag då som gråter till den här listan !?

2012-01-06 @ 21:38:49
URL: http://hundstund.blogg.se/
Postat av: h-f

ps. du har missat slutscenerna i Finding Neverland. Man gråter sig förkyld till den ! Eller "man" vet jag inte. Men jag gör det iaf ^^ ds.

2012-01-06 @ 21:39:59
URL: http://hundstund.blogg.se/
Postat av: Alma

Ja, jag satt just och grät ögonen ur mig när en gosskör sjöng inledningen till Bach juloratorium.Och aldrig kan jag sjunga de tre vise männens sång från Puerto Rico utan att strupen snör ihop sig. Ibland räcker rösten ända till " vill du följa med och fira Jesusbarnet..." men då bryter den fullständigt ihop vid "Ära vare Gud som skänker oss sin son." Så det blir mycket gråt, men ingen tandagnisslan under Trettonhelgen.Sedan ska vi inte tala om filmerna du beskrev, eller avslutningsscenen i "Purpurfärgen" eller avslutningsscenen i "En långvarig förlovning" eller avslutningsscenen i... Ja, du vet!

2012-01-06 @ 22:23:00
Postat av: Lars

Samma här ,såg slut scenen på kungens återkomst på youtube häromdagen tårarana rann, här kommer den:http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=q19z6-tbIHY&NR=1p.s väntar spännt på "the hobbit" som lär komma december 2012

Postat av: Bråddjup

Tack Lars! Fick mig en liten gråtstund. Igen. Ja, jag kommer att hänga på låset när The Hobbit har premiär!

H-F: Du är din faders dotter, no doubt.

Alma: Du är din makes maka, no doubt.

2012-01-06 @ 23:56:56
Postat av: Linnea

Men jag bölar kanske också till den här listan.!Fast du glömde nästan den viktigaste.. När pappan dör i Lejonkungen.!

2012-01-07 @ 17:34:49
URL: http://snokristall.blogg.se/
Postat av: Tjockast i Aneby

Va?! Har Lena skrivet en bok?"En gång läste jag en bok."Ett uttalande från mina läppar, för bra länge sedan.

Kommer Lena ihåg det?Micael

2012-01-07 @ 21:16:22
Postat av: Alma

Hon glömmer aldrig! Det var dessutom Örnögat och tågrånarna du läste den där dagen då vi bodde på Glaciärvägen 12.

2012-01-07 @ 23:50:48
Postat av: Anna-Lena

Okej, gjorde gråttestet på Konungarnas återkomst slutscen och sällar mig till skaran bölkorvar. Men "Livet är underbart" vågar jag inte se för det finns gränser för vad den här bölkorvens hjärta klarar.

2012-01-08 @ 12:06:59
Postat av: Tjockast i Aneby

Jag klarar aldrig gråttestet med just den scenen i Konungens återkomst, fast man är man.Har sett den filmen säkert 20 gånger och då i "extended version" och halsen blir tjock varje gång.Måste väl jobba på sin manlighet lite.Micael

2012-01-08 @ 12:42:38
Postat av: Tjockast i Aneby

Såg just en cool kommentar på YouTube, angående den scenen.I DONT WANT TO CRY!I WONTI WONTI WONT"My friends.... you bow to no one"...FUUUUUUUUCCKKKKKKK

2012-01-08 @ 13:08:09
Postat av: Bråddjup

Linnea: Du är också din fars dotter, no doubt. Lejonkungen är också en (av många)som också hade platsat på listan. Jag får kanske göra en fortsättning nån gång.

Micael: Spring genast till närmaste bibliotek och låna ett ex. av Guds starka arm. Du behöver inte ens läsa själv, Åsa läser för dig.

Anna-Lena: Livet är underbart tycker jag absolut att du ska se, även om den är lite tung emellanåt. Men den är ändå så hoppfull trots allt. En mycket fin film.

2012-01-08 @ 13:41:05
Postat av: Tjockast i Aneby

Finns inte "Guds starka arm" som traditionell bok?Micael

2012-01-10 @ 10:12:38
Postat av: Bråddjup

Den finns enbart som ljudbok. Utgiven på Bonnier Audio förlag.

2012-01-10 @ 15:30:48
Postat av: Tjockast i Aneby

Då kan inte Lena säga: "en gång skrev jag en bok"2012-01-10 @ 15:41:15
Postat av: h-f

Kom på en grej. Du har ju helt missat en av de gråtigaste filmerna ever, PIANOT ! How could you do that !?

2012-01-11 @ 17:17:55
URL: http://hundstund.blogg.se/
Postat av: Alma

Jo. tjockaste i Aneby-det kan hon visst säga-Bonnier Audio betalade för att få ensamrätt-men det är en bok även om den funkar lika bra för blinda som för seende men inte alls för döva.

2012-01-11 @ 22:24:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0