Bona fide

Är namnet Richard Bona bekant? Nä, jag kunde just tro det. Om man vill bli känd i de breda folklagren gäller det att komma från rätt del av världen. Det räcker inte att vara en av de bästa. Han är nämligen det Bona; en av de bästa.
Kamerun är i Sverige mest känt för sitt fotbollslag, och för att Arne Hegerfors tyckte att det såg mörkt ut på deras avbytarbänk. Vi kommer ihåg Roger Milla från VM 1990 och idag har vi ju Samuel Etóo som en av de stora stjärnorna i Barcelona.
Kanske någon även kommer ihåg Eddie Murphy i Ombytta roller när han klädde ut sig till "Nanga Eboko, exchange student from Cameroon" ..? (Nanga Eboko är f.ö i själva verket en stad i Kamerun).
Hur som helst, den kamerunier vi uppmärksammar idag är Richard Bona och han spelar inte fotboll, han spelar bas. Och som han spelar sen! En sann virtuos som förkortar långa körsträckor i min "Jazzmobile". Här nedan ses han tillsammans med en annan virtuos, Bobby McFerrin. ( Den som tycker om finstämda melodiösa stycken kan med fördel fortsätta med "Suninga" när de relaterade snuttarna dyker upp i rutan sedan)
 
Vill ni grotta ner er riktigt i virtuost basspelande med hög imponeringsfaktor så kan ni titta på detta:
 
 
Och slutligen; om ni vill funka till det en smula så passar det bra att digga detta stycke:
 
 
Trackback
RSS 2.0