Runda-ordssamtal

Minstingen som inom kort begår femårsdag har börjat intressera sig rejält för bokstäver. Han lyssnar på orden, smakar på dem, för att klura ut vilka bokstäver de kan tänkas innehålla.
I lördags var det julfest i grannbyn. Mina ättelägg utgjorde lejonparten av det lilla Luciatåg som stod för den stämningsfyllda sången. Lussekatter, glögg och pepparkakor. Det tändas tusen juleljus. Frid på jorden och till alla människor en god vilja.
I bilen på väg hem frågar den lille: "Pappa, visst är det ett "o" i "Fuck you?"
Så var det med den julstämningen.

Kommentarer
Postat av: Störstbror

Och som en pedagogisk och upplysande far förklarade du väl att det var felaktigt och förklarade de fonetiska skillnaderna mellan det engelska U och svenskans O? Det kan ju även vara av inresse att föklara den moderna tidens skriftspråk där hela ord bytts ut mot enstaka bokstäver för att spara plats i exempelvis sms. Jag personligen finner mycken tröst i att överrösa ungdomarna med onödigt mycket kringfakta så att de små liven, fullständigt överväldigade av meningslös info, glömmer bort vad de frågade och släpper ämnet helt. Hellre det än att gå in i en långdragen diskussion om etik och moral som ändå bara kommer att ge upphov till en onödig mytbilning och svepa in det hela i en aura av det förbjudnas oslagbara spänning och mystik som bara gör det ännu mer coolt och spännande. Funkar klockrent på den äldsta av de små damerna här i alla fall.

2009-12-14 @ 15:01:03
URL: http://hostmorker.blogg.se/
Postat av: Linnypig

HAHA.!!!!!!!!!!!!!!! JAG A V L I D E R.!!!!!!!!!!!!!!

SÅ SJUKT KUL.!!!!!!!!!!!! OMG XDDDDDDDDDD

2009-12-14 @ 19:12:58
Postat av: Alma

Klokt agerat av störstbror, som ju verkligen har ordflödets gåva.

2009-12-17 @ 18:56:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0