Kan inte bli så mycket bättre

Så mycket bättre heter en programserie som vi har kunnat följa under den senaste månaden. Sju artister som samlats för att tolka varandras låtar. Låtar som i vissa fall ärligt talat känts lite så där, men som fått en helt ny kvalitet när de passerat genom en annan artists filter och serverats med lite nya tillbehör.

Lyssna bara på Thomas Di Levas tolkning av Lasse Berghagens outhärdliga pekoral Sträck ut din hand. I Di Levas tappning en svängig, lagom flummig kärleksbomb. Fantastiskt bra!Så där är det med oss människor också. Outhärdliga sidor hos oss själva kan vi plötsligt se på ett annat sätt om vi får bolla lite med någon annan. Någon som kan filtrera bort orenheter som vi själva kanske har svårt att upptäcka, och som kan se på oss med nya friska ögon. Man behöver kärleksbombas lite när man själv bara tycker att man är patetisk, grå och trist.

På tal om kärleksbomb, så avslutar vi med några sanningens ord av poeten Christer Sandelin i mästerrockaren Pluras tappning. En redan från början bra låt som här får en helt ny tyngd. Sångens dokumentära innehåll har dock inte ändrats på de dryga tjugo år som gått sedan den skrevs:Då vet ni det.


Kommentarer
Postat av: Siv-Britt

I dagens samhälle, med det utbud av underhållning som TV-kanalerna tillhandahåller,är detta program helt fantastiskt.

2010-12-04 @ 13:02:28
URL: http://ordlusta.wordpress.com/
Postat av: Alma

Fint!

2010-12-05 @ 17:18:36
Postat av: Alma

Dokumentär var ordet!

2010-12-06 @ 22:07:15
Postat av: Bråddjup

:-)

2010-12-06 @ 22:30:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0