R.I.P. Bobby Farrell

Bobby Farrell har dött under en turné i Ryssland. Jaha tänker du nu, vad är det med det då? Vem var han?
Jo det ska jag strax berätta för dig.
Roberto "Bobby" Alfonso Farrell var en västindisk sångare och dansare som föddes i Aruba 1949 och flyttade från ön vid 15 års ålder. Han bodde i Holland och Norge i olika perioder och kom så småningom till Tyskland. Där jobbade han som discjockey och träffade så småningom Frank Farian, mannen som skulle förändra Bobbys liv och göra honom till megastjärna. Frank Farian behövde nämligen en manlig sångare till sitt projekt Boney M - och resten är, som det heter, historia.

Vi kan här lyssna till en av Boney M:s största hits - By the Rivers of Babylon:Boney M upplöstes som grupp 1986 och efter det gjorde Bobby en svalt mottagen soloplatta och turnerade med olika sångerskor och spelade Boney M:s slitstarka gamla hits.
Att Bobby inte sjöng på skivinspelningarna var allmänt känd - det gjorde Frank Farian själv, men på Boney M:s konserter och på sina egna turnéer sjöng han förstås för egen maskin.

Här en annan gammal hit:


Bobby Farrell skulle ha sjungit i Italien på nyårsaftonen men avslutade sina dagar på ett hotellrum i St. Petersburg där han hittades död i morse. Han hade klagat på andningsbesvär både innan och efter gårdagens konsert. Bobby Farrell blev 61 år.

Vi avslutar med ytterligare en gammal discodänga med en av sjuttiotalets riktiga supergrupper, Boney M och frontfiguren Bobby Farrell. Varsågoda här kommer historien om den grymmaste katten i Chicago; Ma Baker.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0