Miss 97%

I lördags var jag och minsta plutten på bio och såg Prinsessan och grodan, Disneys nya storfilm. Det var första gången det lilla livet var på bio, så det var naturligtvis en stor upplevelse för honom.
Filmen var bra, det tyckte både far och son. Ett klassiskt Disneyäventyr med alla nödvändiga ingredienser; kärlek, skurkar, hjältar, liv och död. Eller med femåringens ord: "Det var en kärleksfull film. Och lite dödlig."
En annan viktig beståndsdel i denna, liksom i alla Disneyfilmer, är musiken. Handlingen är förlagd till New Orleans så naturligtvis får vi höra gammal tradjazz, lite gospel och lite Cajun.
Och musiken är SÅ bra! Det är den gamle häcklaren Randy Newman som gjort musiken och bevisar på nytt att han är en låtsnickrare av högsta kaliber. (Tror jag måste återkomma med en Randy Newman-special vid tillfälle)
Hur som helst; jag måste ju ge ett litet smakprov. Här hör vi sången Almost there som handlar om hur nära huvudpersonen Tiana är att uppnå sina drömmars mål: en egen restaurang. 
Rollen som Tiana spelas i den amerikanska originalversionen av Anika Noni Rose, soulsångerskan som vi med stor behållning sett som Mma Makutsi i filmerna om Damernas detektivbyrå.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0