Otroligt

Det finns vissa saker som kännetecknar en vuxen människa. Åtminstone enligt barnens sätt att se på saker och ting. Man kan knyta sina skor själv, man kan torka sig själv efter toalettbesök och man kan skära sina köttbitar själv. Till exempel.
Häromdagen hade vi kalas för minstingen som begick femårsdag. När man fyller fem ska man ha ballonger. Ganska många ballonger ska man ha, och dessa ska blåsas upp och knytas ihop. Då gäller det att man hjälps åt att blåsa så att man hinner med alla. Alla kan blåsa, men att slå en knut på lilla flärpen sedan är inte det lättaste. Då kan man behöva hjälp. Eller så tränar man rejält så att man lär sig.
Om man snart är åtta år så vill man gärna kunna en del vuxensaker. Som att slå knut på ballongflärpen till exempel och då är det bara att träna. Tur då att lillebror har kalas.
Lillebrors kalas förlöpte väl. Vi fick gott fika och lillebror fick roliga presenter. En av leksakerna var dock lite klent byggd och behövde lappas ihop efter en liten stund.
Också ett uppdrag för en åttaåring med ambitioner. Han hämtade skruvstädet och klämde helt sonika fast den lossnade delen igen. Och det funkade.
Stolt med sig själv och glad att ha tagit ytterligare ett par steg på vägen mot vuxenlivet säger han: "Nu har jag lärt mig både att knyta ballonger och att laga leksaker. Man är ju helt otrolig!"

Kommentarer
Postat av: Marina

Är det inte så varje dag?!

2010-01-20 @ 12:54:00
Postat av: Marina

För en själv också, menar jag!

2010-01-20 @ 13:39:52
Postat av: Alma

Ja visst är han helt otrolig!

2010-01-20 @ 20:03:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0