Musa i musiken

Det är inte alla människor som får sånger skrivna om sig. Mig veterligt är det till exempel ingen som har skrivit en enda låt om mig. Pattie Boyd däremot, om henne kryllar det av låtar. Och vilka låtar sedan! Saker och ting fördelas lite orättvist här i världen.

På St.Patrick's Day, den 17:e mars 1944 föddes Patricia Boyd och hon begåvades med en välkonstruerad utsida som under sextiotalet uppenbarligen föll många herrar på läppen. Hon prydde omslagen till Vogue och de andra fashionabla magasinen och gifte sig med George Harrison den 21 januari 1966.
Till hennes ära skrev George Harrison låten Something. Frank Sinatra sa en gång om denna låt att "Lennon/McCartney har skrivit den vackraste kärlekssången någonsin" men där tog alltså Old Blue Eye lite fel. Det var ju som sagt George Harrison som med denna vackra visa besjöng sin lika vackra kvinna.En annan brittisk musiker var under många år olyckligt kär i sin kollega Harrisons hustru. Om henne skrev han en hel LP-skiva, som det hette på den tiden. Layla and Other Assorted Love Songs var namnet på skivan från 1970 med Derek & The Dominos och bakom det namnet dolde sig ingen mindre än Eric Clapton.
Den djupt förälskade Clapton föll ner på knä och bad på det nästan desperata titelspåret Layla att Boyd skulle lindra hans plågade själ. En klassisk poplåt var född:
Efter att Harrison och Boyd skilt sig i juni 1974 gifte hon sig med... Tada... Eric Clapton! Umgänget med gossarna i The Beatles fortsatte dock och på kvällen den 7 september 1976 medan Hr. Clapton väntade på att hustrun skulle göra sig i ordning inför makarna Paul och Linda McCartneys årliga Buddy Holly-fest, skrev han denna odödliga sång till henne: Wonderful Tonight.Tre av pophistoriens vackraste och mest innerliga kärlekssånger tillägnade en och samma kvinna, Patricia "Pattie" Boyd.

Saker och ting fördelas som sagt lite orättvist här i världen.Kommentarer
Postat av: Alma

Jag måste alltså skriva en sång om dig. Det är på tiden.Men jag kan inte garantera potential till att bli fullt lika välrenommerad som denna trio.

2010-07-05 @ 16:58:38
URL: http://barockbloggen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0