Lät hjärtat va' me'

Beundrarna fortsätter att höra av sig. Denna gång vill de ha musikalisk vägledning och fostran.
Det i särklass vanligaste spörsmålet är: "Vem anser du vara Sveriges näst främsta jazzsångerska genom tiderna?"
Det är så roligt att ni undrar just detta enär jag själv har umgåtts med denna tanke en tid. Mitt svar är Sonya Hedenbratt, men redan av sättet ni ställt frågan på gissar jag att ni innerst inne redan visste detta.
Många av oss tror att hon bara var en go' gumma som lät hjärtat va'me'. Kärleken till Göteborg gjorde att hon aldrig flyttade till Stockholm, och detta kanske är skälet till varför hon inte rönte den uppskattning hon förtjänade.
För den som ännu inte har en aning om vem Sonya var, eller för den som fortfarande tror att hon bara kunde jubla i busken, kommer här ett bevis på denna profils verkliga storhet. Håll till godo:Kommentarer
Postat av: Alma

Underbart! Hon kunde verkligen sjunga, vilken värme i den rösten och snyggt uttal; vilket inte alltid är fallet med svenska sångare som sjunger på engelska.

2010-03-23 @ 18:26:19
Postat av: Kaj

Sonya var verkligen en härlig artist. Hennes värme och humor gick verkligen rakt in i hjärtat på åhörarna. Hon var naturlig i allt hon gjorde oavsett om det handlade om jazz, buskis med Cederhök eller Ingmar Bergman-film.

Jag hade glädjen att tala med Sonya en gång. Hon var en väldigt ödmjuk och varm människa. Synd att hon aldrig fick samma status som kollegan Monica Z.

2010-03-24 @ 10:50:59
Postat av: Bråddjup

@Kaj

Ja hon gav verkligen ett sympatiskt intryck. Hon hade sannolikt kunnat bli en av Sveriges stora musikexporter, hennes begåvning hade räckt till för det, men hon ville nog hellre sitta där under sin korkek på Sveriges framsida. Tyvärr var det väl så på den tiden att man då missade de inspelnings- och turnétillfällen som kanske var nödvändiga för en karriär i jazzbranschen.

2010-03-24 @ 12:09:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0