Han rör ju inte på sig

Rock-Fnykis har sjungit sitt sista "å-hoppsan-sa", och Fingal Olsson rör inte längre på sig. I Torsdags dog Martin Ljung i en ålder av 93 år.
I somras när Rock-Olga gick hädan skrev vi på Bråddjups rock-redaktion en liten betraktelse där även Rock-Fnykis fanns med på ett hörn. Lyssna gärna på hans frustande rock´n´roll, det blir man så glad av. Vad som framkallar de sista skrattsalvorna i ljudklippet kan vi bara ana; Martins gängliga gestalt i rockiga försök att se cool ut måste ha varit humor av högsta klass.

Här kan vi njuta av baksidan på Rock-Fnykissingeln: Nonsensvisa, Povel Ramels parodi på töntiga barnvisor. Här framförd i en TV-version med tvenne herrar vilka numera tar igen sig i Semlons gröna dalar tillsammans med Hr. Ramel; Sune Mangs och Martin Ljung.
Snyggingen Grynet Mollvig dyker upp mellan varven till alla herrars stora förtjusning. Håll till godo:Vi kan även passa på att njuta av en annan Ramelklassiker där Martin Ljung basar över manskapet som grubblar över ett av livets stora mysterier; Var är tvålen?Vi avslutar vår lilla minneskavalkad med en återblick på ett barnprogram från förr. Martin Ljung spelar Farbror Frippe som har ett skafferi där han förvarar burkar med allehanda innehåll.
Vi vill passa på att varna känsliga tittare för en del skrämmande scener då detta avsnitt handlade om spöken:
Kommentarer
Postat av: Alma

Åh Märta i Hjärteburken och alla andra underbara burkar! Vilken barnkultur!

2010-10-06 @ 18:17:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0