Gary Moore

Så var det dags för nästa stjärna att vandra vidare. Gary Moore dog natten mot söndagen på ett hotell i Spanien och blev bara 58 år gammal.
Många kommer ihåg honom som gitarristen i Thin Lizzy, men han fick ju en egen karriär också med sina svulstiga bluesrockballader. Teknik och känsla är det inte alla gitarrister som lyckas kombinera. Gary Moore var en av de allra bästa på just det. Hans fingerfärdighet var svårslagen, men det var just hans förmåga att bibehålla känslan hela tiden, oavsett hur snabbt det gick, som gjorde honom så unik som gitarrist.

Vi ser här ett gammalt klipp från Thin Lizzytiden där han och polaren Phil Lynott tillsammans framför den sagolikt vackra Parisienne Walkways.Lynott gick bort redan som 36-åring 1986. Och nu får väl de gamla kompisarna jamma tillsammans igen.
Vi avslutar denna lilla minnesceremoni med att titta på Moore och Lynnot i rockiga Out in the fields, deras gemensamma monsterhit som kom ut 1985. En sång om den religiösa och politiska situationen i deras hemland Irland. Detta blev Lynnots sista inspelning, blott några månader innan hans sönderdrogade kropp gav upp.


Kommentarer
Postat av: Katarina

Så 80-tal! Nog kunde de spela, pojkarna, synd bara att de skulle stoppa i sig så mycket kemikalier.

2011-02-10 @ 14:35:32
URL: http://ordvinden08.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0