Musiken lever vidare

Avlidna musiker verkar vara ett av Bråddjups främsta bloggämnen. Idag ska vi uppmärksamma ytterligare två.
Den förste är Gerry Rafferty som med sin grupp Stealers Wheel hade en hit med Stuck in the Middle With You från 1972:De flesta kommer dock ihåg Gerry Rafferty för hans monsterhit från 1978; Baker Street med den fantastiska saxofonen. Här i en något förkortad version:Gerry Rafferty hade stora problem med alkohol och till slut gav levern upp och han dog den 4:e januari 63 år gammal.

Vi ska också uppmärksamma en svensk musiker som gick bort härom dagen; Bo Linné som blev 64 år. På 70-talet spelade Linné med gruppen Contact tillsammans med Lorne deWolfe och Ted Ström. Linnés fiol hördes på många inspelningar på 80-talet med artister som Eldkvarn, Thåström och Marie Fredriksson.
Vi kan lyssna till Contacts största hit; Hon kom över mon:Linné spelade sedan 1979 med Grus i dojjan. Deras mest bekanta melodi är väl Kaffe utan grädde men vi kan här titta på en inspelning där Linné och Grus i dojjan spelar tillsammans med Linnés gamla kompisar i Contact. Tillsammans framför de Eget blåbärsställe.Jag ber härmed att få framföra mina Bråddjupt kända tack till herrar Rafferty och Linné för sina bidrag till musiken.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0