Bråddjups hushållsredaktion tipsar

Så här såg det ut hemma hos oss alldeles för ett tag sedan: 
Det ser ut som om det vore hemma hos Kemiske Ali, men det är det alltså inte. Ett hushåll av idag har tillräckligt med bekämpningsmedel för att kunna idka kemisk krigföring big time. De är ju visserligen otroligt effektiva de här laboratorieprodukterna måste man säga, men de är nog inte särskilt vänliga mot miljön.

Härom dagen när jag var och handlade (med tygpåse...) så hittade jag ett erbjudande jag inte kunde motstå.
Grumme såpa för tjugo svenska enkronor och en sprejflaska på köpet. Jag valde den med Citrondoft.
Blanda en halv liter vatten med 5 ml såpa i sprejflaskan, så kan du på ett mer naturvänligt vis rengöra din spis och övriga ytor i hemmets härd.
Har du dessutom lite ättiksprit och en förpackning Svinto hemma så kan du nästan helt och hållet sluta använda läbbiga kemiska preparat.

Bra va?


Kommentarer
Postat av: Marina

Heja Bråddjup! Här får man massor med inspiration att bli miljövänligare, det gillas skarpt!

2011-03-14 @ 09:05:50
Postat av: lina

Har kört såpatricket länge, fungerar bra. Har alltid en flaska i köket.

Men klorinet släpper jag icke ändå, lina

2011-03-14 @ 09:43:46
Postat av: Alma

Såpa ha jag alltid haft som bas i rengöringsarsenalen. Det som är extrabra med såpa är att det är återanvända frityroljor och liknande som är råvaran till såpa.Bästa fönsterputstipset: Diskmedel någon matsked ättiksprit och sedan använder an tidningspapper för att torka av fönstret. Skinande rent resultat utan ränder garanteras.Ättika över natten i toaletten är ett annat tips.

2011-03-14 @ 19:24:18
URL: http://barockbloggen.blogg.se/
Postat av: Barnflickan

Ingenting luktar dessutom så gott och rent som såpa.

2011-03-14 @ 22:38:45
Postat av: Miss Förstånd

Ett litet barn i min bekantskapskrets ratade för några år sedan ÄKTA citronsaft med kommentaren "det smakar ju diskmedel" ... men det gjorde det inte, det smakade citron. Det är ju diskmedlet som doftar som citronsaft! Men detta lilla barn hade aldrig smakat citron innan hon vant sig vid citrondoft från diskmedel. Det är synd, tycker jag, att en sådan fräsch fruktsmak blivit förknippad först och främst som rengöringsmedel. Köp inte diskmedel som doftar citron, apelsin, hallon eller för den delen tallbarr ... Vänj din och dina barns näsor vid doften av "rent", helt enkelt, så kan ni njuta av citronsaft, apelsinsorbet, hallonmuffins och skogsdoft utan att störas av trista associationer! Jag håller med Barnflickan, såpa luktar ju så gott!

2011-03-18 @ 08:19:44
Postat av: Bråddjup

Miss Förstånd: Vi brukar köpa ekologiska citroner och de doftar och smakar helt annorlunda än de närings- och doftfattiga citroner som säljs för en spottstyver. Inget diskmedel i världen doftar så ljuvligt.

Citronsaft (riktig), Barley water och vanligt citronvatten avnjutes i stora mängder hos oss så risken är liten att just våra barn förväxlar riktig citrondoft med rengöringsmedel. Men i princip har du rätt. Nysåpat golv och kläder tvättade i tvättsåpa som man just plockat in från klädsträcket luktar fantastiskt!

2011-03-18 @ 10:49:40
Postat av: lovisa

Godmorgon allt bra?:D

2011-03-18 @ 11:09:53
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0