Michael, Elizabeth & Michael

Delar av läsekretsen har hört av sig och velat sätta mig på prov. "Få se om du klarar av att få till ett inlägg som på ett okonstlat och fullständigt naturligt vis knyter samman tre slumpmässigt utvalda kändisar; Michael Jackson, Elisabeth Taylor samt Michael McDonald!"

Inget kunde vara enklare, kära läsekrets. Se bara:

För snart två år sedan gick Michael Jackson ur tiden. I förrgår dog skådespelerskan Elizabeth Taylor nyss 79 år fyllda. Av någon okänd anledning var de två riktig nära vänner. Det är så det är med vänskap. Det går inte alltid att förstå sig på.

Elizabeth Taylors föräldrar var från St Louis, Missouri men bodde i London när Elizabeth föddes i februari 1932. Där blev de kvar tills Elizabeth var sju år och de flyttade tillbaka till USA, denna gång till Los Angeles. 
När Elizabeth var tjugo år, i februari 1952, föddes Michael McDonald i den stad som Eizabeths föräldrar kom från, St Louis, Missouri. Även denne McDonald flyttade så småningom till Los Angeles. Detta skedde i samband med att hans kraftfulla barytonröst och stora pianokunnande kom att efterfrågas i allt större utsträckning bland musiker i den så kallade stora världen. Han gick så långt att han blev medlem av två av sjuttiotalets allra största band; Steely Dan och The Doobie Brothers.

På Doobie Brothers  fantastiska album Minute by Minute hade McDonald skrivit det mesta av materialet, bland annat titelspåret och monsterhiten What a fool Believes (för vilken han belönades med en Grammy för årets låt 1980). Vad få visste var att på dessa två låtar hade Doobie Brothers fått lite oväntad hjälp med sången i studion. Michael Jackson understödde nämligen McDonald i de höga registren, något Jackson avslöjade för Elizabeth Taylor i ett privat telefonsamtal som Jacksons vän filmaren Bryan Michael Stoller råkade spela in: Så där ja, hur svårt var det på en skala? Där hade ni Michael, Elizabeth & Michael Bråddjupt sammanflätade.

När vi ändå håller på kan vi ju ta och njuta av Michael McDonald när han själv sjunger de två låtarna som Jackson tydligen hjälpte honom med vid skivinpelningen; först Minute by Minute och sedan What a Fool Believes. Han klarar faktiskt av det rätt så bra på egen hand också. Enjoy!
Kommentarer
Postat av: Alma

Du är rolig också!

2011-03-26 @ 13:14:55
Postat av: h-f

Du är så knäpp ! ^^

2011-03-26 @ 18:37:30
URL: http://ishav.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0